De Bruine Beuk van Utrecht-Oost

Episode 5 December 28, 2022 00:31:28
De Bruine Beuk van Utrecht-Oost
Bast - De Bomenpodcast
De Bruine Beuk van Utrecht-Oost

Dec 28 2022 | 00:31:28

/

Show Notes

Een 170-jarige bruine beuk steelt de harten van buurtbewoners in Utrecht-Oost. De imposante boom staat eenzaam in het midden van een rotonde, maar weet zich omringd door fans. Hij wordt dagelijks gefotografeerd, er verschijnt een boek over zijn geschiedenis en hij heeft een eigen facebookpagina. Als de boom ongeneeslijk ziek blijkt te zijn krijgt hij steeds meer bezoek. Buurtbewoners en de gemeente bereiden zich voor op een afscheid en een nieuw begin. Maar hoe neem je afscheid van een gehavende boom? En geeft een nieuw exemplaar troost?

Met dank aan: Maarten Schild, Wieke Eefting, Frank van den Brink, Peter van Os, Pauline Brenninkmeijer, Nanne Nauta, en alle anderen die hun verhaal over de beuk wilden delen. 

Gemaakt door: Joost Wilgenhof. Montage en eindredactie: Elianne Meijer. Support: Cox Janssens. Eindmix: Arno Peeters.  

Muziek: 

Axletree, fragmenten uit de nummers ‘A Mist on Hinksey Stream’, ‘The Snail and the Mistle Thrush’ en ‘The Curious Roe’ (license).

Podington Bear, fragmenten uit de nummers ‘Window Shopping’, ‘Miss you’ en ‘So it goes’ (license).

Deze aflevering van Bast is tot stand is gekomen in samenwerking met de Bomenstichting en met een bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Heb je nou zelf een goed boomverhaal? Laat je verhaal achter via onze websitewww.bastdebomenpodcast.nl, en abonneer je op onze nieuwsbrief of op je podcastkanaal om een melding te krijgen over nieuwe afleveringen.  

 

Other Episodes

Episode 2

August 14, 2021 00:31:02
Episode Cover

De Scheve Linde van Dronten

Een jonge polderlegende, dat is de Scheve Linde op landgoed Roggebotstaete in Dronten. Deze aflevering van Bast leidt je langs de geschiedenis van Flevoland,...

Listen

Episode 0

December 02, 2020 00:27:56
Episode Cover

Pilot. De Treurwilg van Woensel

Een ware overlever, deze wilg in Eindhoven, de allereerste boom waarover je hoort in Bast. Cox portretteert de beroemde treurwilg van Woensel aan de...

Listen

Episode 3

August 14, 2021 00:29:07
Episode Cover

De Troeteleik van Ulvenhout

Wanneer een boom een of zelfs meerdere bijnamen heeft, dan weet je dat het een bijzondere verschijning moet zijn. De Troeteleik in de middenberm...

Listen